Geçtiğimiz günlerde Suriyeli ve Afgan göçmenler ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı sarf ettiği sözlerle gündeme gelen AKP Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay bu sefer de Türkiye halklarının yaşadığı açlık ve yoksulluğu yok sayarak “Aç olan ‘Açım’ diye bağırmaz” ifadelerini kullandı.

Habertürk’te Afşin Yurdakul’un sunduğu programa katılan Yasin Aktay, açlık ve yoksulluğun bütün kesimler tarafından hissedildiği bugünlerde yoksul yurttaşları yok saydı.

“Sömürü” ifadesini kullandı

AKP’nin 2002 yılında iktidara gelmeden önceki dönemle bugünü kıyaslayan Aktay, 2002’den önce vatandaşların tedavi olamadığını iddia etti.

Aktay, “Ben rızka inanırım. Misafir bereketiyle birlikte gelir. Zannetmeyin, bugün böyle açız falan diye insanlar aç değil. Aç olan ‘Açım’ diye bağırmaz. ‘Açım’ diyen genellikle bu işin sömürüsünü yapan insanlardır” dedi.

Bir Cevap Yazın