Ana Sayfa Haberler Atölye BİA, Mülteci Haberciliği Atölyesi’ne çağırıyor

Atölye BİA, Mülteci Haberciliği Atölyesi’ne çağırıyor

0
Atölye BİA, Mülteci Haberciliği Atölyesi’ne çağırıyor

Temel ve tematik habercilik atölyeleri düzenleyen Atölye BİA’nın sıradaki programı, Mülteci Haberciliği Atölyesi. 27-29 Haziran arasındaki atölyeye son başvuru tarihi, 22 Haziran Çarşamba saat 10.00.

IPS İletişim Vakfı/bianet sizleri Atölye BİA’nın düzenlediği Mülteci Haberciliği Atölyesi’ne başvurmaya çağırıyor. Atölye, yüz yüze 27-28-29 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek.

Atölyenin eğitmenliğini ise gazeteci Hale Gönültaş yapacak.

Atölye BİA’nın üç gün boyunca sürecek olan Mülteci Haberciliği Atölyesi’nde;

  • Göç/müllteci/sınır haberleri terminolojisi,
  • Çatışmalı ortam/göç yolunda haberciliğin etik kuralları; göçmenlerin sınır geçişlerine tanıklığın haberleştirilmesi,
  • Mülteci haberlerinde hak odaklı haberciliğin katmanları,
  • Mülteciler ile iletişim kurma-söyleşi yapma teknikleri,
  • Mültecilerin fotoğraflayabilmenin şartları/söyleşi ve haberde görsel seçimi ve kullanımının etik kuralları konuşulacak.

Mülteci odaklı haber yazımı

Mülteci Haberciliği Atölyesi’nde katılımcılar, gazeteci Hale Gönültaş eşliğinde bir özel mülteci hakları odaklı haber de hazırlayacaklar. Hazırlanan haberlere telif ödemesi yapılacak ve haberler bianet’te ve atolyebia.org’da yayınlanacak.

Atölye başvuruları Atölye BİA mezunlarına, yaygın medyanın farklı birimlerinden gazetecilere, işsiz bırakılmış gazetecilere ve iletişim fakülteleri dördüncü sınıf öğrencilerine açık.

Atölye BİA’da hazırlanan haberler için tıklayınız.

Atölye programına kabul edilen katılımcılarla program öncesi, hazırlık çalışmalarını içeren detaylı program bilgilendirmesi paylaşılacak.

Programı tamamlayan katılımcıların Atölye BİA programının bir parçası haline gelmelerini ve programın online araştırma merkezi için kendi illerinden ve bölgelerinden içerik üreterek haber ortaklarımız olmalarını bekliyoruz.

Mülteci Haberciliği Atölyesi ile ilgili sorularınız için atolyebia@bianet.org adresine e-posta atabilirsiniz.

* Atölye ücretsizdir.

** Atölye sonunda katılım sertifikası verilecektir.

*** Sınırlı sayıda katılımcının yol&konaklaması karşılanacaktır.

Başvuru formu için tıklayınız.

Atölye BİA hakkında
IPS İletişim Vakfı/bianet’in Atölye BİA adıyla düzenlediği habercilik seminerleri medyanın farklı birimlerinden gazetecilere, işsiz bırakılmış gazetecilere, iletişim fakültesi öğrencilerine ve gazetecilik yapmak isteyen herkese açık.Atölye BİA programları hak, toplumsal cinsiyet ve çocuk odaklı habercilikle barış gazeteciliği perspektifi ve tercihiyle temel gazetecilik, haber fotoğrafçılığı, yargı haberciliği, araştırmacı gazetecilik, yeni medya, görselleştirme araçları, dijital güvenlik gibi alan ve temalar üzerinden kuruluyor. Atölye BİA ile birlikte IPS İletişim Vakfı’nın 2002-2007 aralığında düzenlediği temel gazetecilik, kadın, çocuk, insan hakları odaklı habercilik eğitimleri ve 2008-2017 aralığında gerçekleştirilen Okuldan Haber Odası programları yıl içine yayıldı ve gazetecilere ve ilgilenen herkese açık hale geldi.* Haziran 2018‘de başlayan Atölye BİA programında, Aralık sonu itibariyle 8 atölye (7-13 Haziran Gazeteciler İçin Yeni Medya, 16-25 Temmuz Gazeteciler İçin Haber2 Eylül Kürtçe Habercilik ve Çeviri7-9 Eylül Haber Fotoğrafçılığı ve Fotoröportaj17-26 Eylül Çevre ve Kent Haberciliği1-8 Ekim Yargı Haberciliği15-23 ve 8-16 Kasım Gazeteciler için Haber Atölyeleri) 101 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.* 2019 yılında ise farklı tarihlerde (11-18 Şubat20-27 Şubat14-21 Haziran, 22-29 Temmuz2-10 Eylül5-13 Aralık) altı “Temel Gazetecilik Atölyesi”, yine farklı tarihlerde (27-28 Nisan Kürtçe Habercilik ve Çeviri4-5 Mayıs Dijital Güvenlik10-12 Mayıs Haber Fotoğrafçılığı13-20 Mayıs Gazeteciler Yeni Medya21-25 Ekim İklim Haberciliği11-15 Kasım Kadın-LGBTİ+ ve Yargı Haberciliği) altı tematik atölye düzenlendi.* 2020 yılında düzenlenen atölyeler de şöyle; 24-28 Şubat Uygulamalı Haber Atölyesi29 Şubat – 1 Mart Podcast Atölyesi11-26 Nisan Online Kürtçe Medya Atölyesi16-17 Mayıs Online Podcast Atölyesi27-31 Mayıs ve 13-17 Haziran Online Haber Fotoğrafçılığı Atölyesi, 4-12 Ağustos ve 8-16 Ekim Toplumsal Cinsiyet Odaklı Online Haber Fotoğrafçılığı Atölyesi, 19 Ekim-2 Kasım16-30 Kasım ve 14-28 Aralık Temel Gazetecilik Atölyesi. 

* 2021 yılı içerisinde temel ve tematik habercilik atölyeleri online şekilde devam etti: 23-24 Ocak Online Podcast Atölyesi20-28 Şubat Kürtçe Hak Odaklı Habercilik Atölyesi, 6-16 Mart Uygulamalı Podcast Atölyesi, Nisan ve Mayıs ayında iki ayrı Temel Gazetecilik Atölyesi, 28 Nisan-2 Mayıs İklim Haberciliği Atölyesi, 7-15 Haziran Haber Atölyesi,10 Eylül Barış Gazeteciliği Atölyesi, 23 Eylül Mobil Habercilik Atölyesi, 15-26 Kasım Temel Gazetecilik Atölyesi, 4 Aralık Kürtçe Hak Odaklı Habercilik Atölyesi, 11 Aralık Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik Atölyesi, 12 Aralık Gıda, Beslenme ve Sağlık Haberciliği Atölyesi.
* 2022 yılının ilk atölyesi 2-6 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen Uygulamalı Podcast Atölyesi oldu. Nisan-Mayıs ayı boyunca gerçekleştirilecek olan atölyeler sırasıyla şöyle: 7 Nisan Kültür-Sanat Haberciliği Atölyesi, 14 Nisan Spor Haberciliği Atölyesi, 21 Nisan Magazin Haberciliği Atölyesi, 12 Mayıs Yaşam/Toplum Haberciliği Atölyesi, 10-13 Mayıs Uygulamalı Haber Fotoğrafçılığı Atölyesi, 16-21 Mayıs Temel Gazetecilik Atölyesi, 6-10 Haziran Uygulamalı Haber Atölyesi. Bu proje İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (SIDA) desteğiyle gerçekleştiriliyor.

* Atölye BİA haberleri için tıklayın.

** Duyurudaki görsel Mülteci ve Göç Derneği’nden alınmıştır. 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here