Çin, Dünya Sağlık Örgütü’ne koronavirüs salgınının kökeninin araştırılması için ABD’nin Maryland eyaletindeki Fort Detrick laboratuvarını incelenmesi çağrısında bulundu.

Çin basınından Xinhua’nın haberine göre, Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Lician, düzenlediği basın toplantısında koronavirüs salgınına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak ABD’nin tavrını eleştirdi ve ABD’ye salgın konusunda şeffaf ve sorumlu bir yaklaşım benimsemesi, en kısa sürede DSÖ uzmanlarını, 1943-1969 yıllarında ABD’nin biyolojik silah programının merkezi konumundaki Fort Detrick laboratuvarına davet ederek virüsün kaynağının araştırılması için incelemeye izin vermesi çağrısı yaptı.

Cao, ABD’nin en fazla Kovid-19 vakası görülen ülke olduğuna ve erken aşamada enfekte olanların sayısının yüksekliğine işaret ederek, “Laboratuvarlarda incelemeler yürütülecekse DSÖ Fort Detrick’e gitmelidir.” ifadesini kullandı.

Bir Cevap Yazın