İmam hatip liselerinde seçmeli olarak okutulan İslam Ahlakı kitabının “Eşlerin birbirlerine karşı görevleri” başlıklı kısmında, erkekler “evi geçindiren kişi” olarak gösterildi. Kadınlar ise erkeğe saygı gösteren, ev işleri ile çocukların eğitimiyle ilgilenen kişi olarak sunuldu.
BirGün’den Mustafa Kömüş’ün haberine göre; metinde şu ifadeler kullanıldı:
“Ailede erkek; hanımına ve çocuklarına karşı sorumluluğunun bilincinde olup önemli kararlar alırken onun da fikrini sormalı, ailesinin geçimi için elinden gelen gayreti göstermelidir. Helalinden kazanarak geçimlerini sağlamalıdır. Fırsat buldukça evde eşine yardımcı olmalıdır. Evin hanımı ise kocasına karşı saygılı, kibar davranmalı; ailesinin şeref ve itibarına leke getirecek davranışta bulunmamalıdır. İffet ve namusunu korumalıdır. Aşırı harcamadan kaçınmalı, çocuklarının eğitimine önem vermek gibi görevlerini yerine getirmek suretiyle aile mutluluğuna katkıda bulunmalıdır.”
Kürtaj için “cinayet” deniliyor
Yine seçmeli olarak okutulan Fıkıh Okumaları kitabında da kürtaja ilişkin skandal ifadeler kullanıldı. Kürtajın yasak olduğu aktarılan kitapta, şöyle denildi:
“Erkek spermi ile kadın yumurtasının birleştiği ve döllenmenin başladığı andan itibaren ise insan teşekkül etmeye başlar. Artık bu safhadan itibaren anne baba da dahil hiçbir kimsenin bu hakka müdahale etmesine izin verilmemiştir. Anne karnındaki ceninin dinen meşru sayılan haklı bir gerekçe olmadan düşürülmesine, aldırılmasına ve gebeliğe son verilmesine müsaade etmez. İslam, tıbbi bir zaruret bulunmadıkça anne karnındaki çocuğun düşürülmesini veya aldırılmasını kabul etmemektedir. İslam’a göre ana rahmindeki çocuğu (cenini) herhangi bir döneminde öldürmek, düşürmek, aldırmak cinayettir.”
Kadınlar’ın yanı sıra kız çocukları da türbanlı resmedilmiş
İmam hatiplerde okutulan kitaplarda yer alan bütün kadınların türbanlı olması dikkat çekti. Kadınlar ibadet yaparken de nişanlanırken de evlenirken de sofranın başındayken de hep türbanlı olarak gösterildi. Hatta bazı kitaplarda küçük kız çocuklarının bile türbanlı fotoğrafı kullanıldı.