Ana Sayfa Duyurular Patronunuzdan bir bok almayın – çalın!

Patronunuzdan bir bok almayın – çalın!

0
Patronunuzdan bir bok almayın – çalın!

İŞTEN VE İŞYERİNDEN BİR ŞEY ÇAL

Patronunuz sizden daha az çalışıyor ama eve daha büyük bir maaş çeki mi götürüyor? Biri senin pahasına özel jetle mi geziyor? Şirket günün sonunda para kazanıyorsa, bu size emeğinizin tam değerini ödemiyorlar demektir – kurumsal kârın geldiği yer burasıdır! Yani iş yerinizde bir şeye ihtiyacınız varsa alın. Bunu hak ettin! Kısacası İşten bir şey çal!

İşten bir şey çal! Bir ataş, kasadan bir miktar nakit para veya tam zimmete para geçirme olabilir. Eğer bir baristaysanız, bir poşet kahve alın; Garajda çalışıyorsan bir İngiliz anahtarı al. İşsizseniz, başkasının iş yerinden bir şey alın! İşsizlik patronlar için de işe yarıyor – insanları alabilecekleri her işi almaya zorluyor ve diğer işçilere boyun eğmezlerse onların da işinde olacakları mesajını veriyor.

İşten bir şey çal! Arkadaşlarınızla paylaşabilir veya ailenize, işiniz nedeniyle hiç görmediğiniz aileye verebilirsiniz. Her zaman hayalini kurduğunuz bir şeyi yapmak için kendiniz kullanabilirsiniz – belki de her zaman başka biri için çalışmak zorunda kalmasaydınız, gerçekleştireceğiniz tüm bu potansiyeli kullanan bir şey.

Patronunuzdan bir bok almayın – çalın!

İşten bir şey çal! Sizi iş arkadaşlarınızdan ayıran bölümleri yıkın. Masa altı kar paylaşımınızı en üst düzeye çıkarmak için birlikte çalışın; hepinizin güvende olduğundan ve ihtiyacınız olanı aldığınızdan emin olun. Patronun sizi birbirinize düşürmesine izin vermeyin – sonunda, bu sadece hepinizi daha savunmasız hale getirir. İşten bir şeyler almaktan iş yerinizin kontrolünü ele geçirmeye kadar mezun olabileceğiniz kadar güven oluşturun!

Muhtemelen işinizden zaten çalıyorsunuzdur – fiziksel öğeler değilse, en azından saat başı. Aferin sana! Ama orada durmayın – ne kadar daha fazlasını alabileceğinizi, ne kadar fazlasını hak ettiğinizi düşünün.Takviminizi işaretleyin ve önceden plan yapın.

Sıkça Sorulan Sorular

İşten Bir Şey Çalmak Ahlaksızlık mı?

Hırsızlık ahlaksızlıktır, evet. Bu nedenle işverenleriniz, emeğinizin bir kısmını ödeyip geri kalanını kendilerine kâr olarak almak yerine, emeğinizden elde ettikleri değerin tamamını size ödemelidir. İşyerinden bir şey alırsanız, çalmazsınız, sadece çabanızın sonuçlarını geri alırsınız.

İşten Bir Şey Çalmak yasa dışı mı?

Teknik olarak, olabilir. Kölelik ise Aralık 1865’e kadar yasaldı.

İş Gününden Bir Şey Çalmak işveren karşıtı mıdır?

Bunu sana söylemekten nefret ediyorum patron ama çalışanların her gün senden çalıyor. Onları yılda bir güne odaklanmaya teşvik ederek, sizi arıyoruz! Bunu bir zarar azaltma yaklaşımı olarak kabul edin.

İş Gününden Bir Şey Çalmak, çalışanların hırsızlıktan kurtulmasını zorlaştırır mı?

Önemli değil. Çalışan hırsızlığının önündeki bir numaralı engel patronlar veya kameralar değil, yanlış yönlendirilmiş iş arkadaşlarıdır. İş Gününden Bir Şey Çalın, işçi dayanışmasını teşvik eden ve çalışanların servetin yeniden dağıtımını meşrulaştıran bilinç yükseltici bir tatildir.

Herkesin işyerinden çalmak için uygun bir zamanı yoktur. Bazı demografiler gözetleme için ayrılmıştır ve pek çok insan başını belaya sokma riskini göze alamaz!

Bu doğru! Bu nedenle, eğer o insanlardan değilseniz, kendilerini riske atamayanlarla paylaşmak için İşden Bir Şeyler Çalmalısınız.

Emekliyim. İş Gününden Bir Şey Çalma etkinliğine katılabilir miyim?

Evet, yapabilirsiniz—sadece eski iş yerinize geri dönün! Onlarla bir emekli maaşı için boğuşmak zorunda kaldıysanız, bunu hak ediyorlar. İşten Bir Şey Çalmak için asla geç değildir!

İşten Bir Şey Çalmak isterdim ama aile içi şiddet mağdurlarına ücretsiz hizmetler sunan yerel bir kâr amacı gütmeyen kuruluşta çalışıyorum.

Çalıştığınız yeri gerçekten seviyorsanız, muhtemelen yeterince finanse edilmemiştir. Bunun nedeni, kâr amacı güden mega şirketlerin tüm kaynakları gasp etmesidir! Başka birinin işyerini ziyaret etme zamanı.

Ama işverenlerim kar elde ettiklerinde hayır işlerine veriyorlar! İşten Bir Şey Çalarsam, bağışlayacak daha az şeyleri olacak.

Kazançlarınız için en çok hak eden hayır kurumunu kimin seçmesi gerektiğini düşünüyorsunuz – siz mi yoksa bazı kurumsal bürokratlar mı? Sırf İşten Bir Şey Çaldığınız için, hepsini kendinize saklamanız gerektiği anlamına gelmez!

İşten Bir Şey Çalarsam, bu beni daha bencil bir insan yapar mı?

Şart değil! Genel olarak, insanlar hayatlarını onlar için sefil bir angaryayla takas etmek zorunda olmadıklarında, bir şeyleri paylaşmayı daha kolay buluyorlar. İşten Bir Şey Çalmak aslında sizi daha cömert bir insan yapabilir!

Tanrı İşten Çalmak hakkında ne düşünüyor?

Das Verbot des Diebstahls im Dekalog’un yazarı olan Alman Eski Ahit bilgini A. Alt gibi akademik teologlar, “çalmayacaksın” emrinin aslında insanları kaçırma ve köleliğe karşı çalmaya yönelik olduğunu öne sürüyorlar.-. Bu, örneğin, Talmud üzerine ilk kapsamlı yorumun yazarı olarak ünlü Haham Shlomo Yitzhaki’nin belirttiği gibi, “adam kaçırmayacaksın” şeklindeki ifadenin Yahudi yorumlarıyla aynı çizgidedir. Eğer öyleyse asıl suç, işçinin emeğinin meyvesinin bir kısmını geri alması değil, onu her şeyden önce ücretli köleliğe zorlayan ekonomik sistemdir. Benzer şekilde, İsa’nın açıkladığı gibi, “Bir devenin iğne deliğinden geçmesi, zengin bir adamın Tanrı’nın krallığına girmesinden daha kolaydır” (Matta 19:24)—işvereninizi bu kadar riske atmayın!

Ya İşden Bir Şey Çalarsam ve şirketim iflas ederse? Bu beni besleyen eli mi ısırıyor? Şirketler, işyeri küçülmesini bütçeye göre önceden planlarlar. Bir şey çalmak için neredeyse sana güveniyorlar ! Bu fazlalık talep edilmezse, kasalarında daha fazla kazanılmamış kâr olarak kalacaktır.

İşten Bir Şey Çalma maliyeti tüketicilere yansıtılacak mı?

İşverenleriniz kurnaz iş adamlarıdır – sadece malları muhtaçlara mümkün olduğunca uygun fiyata dağıtmaya çalışıyor olsalardı, farklı bir iş kolunda olurlardı. Bu, müşterilerden daha fazla ücret alıyor olsalardı, zaten alacakları anlamına gelir. Ürünlerinin fiyatları, onları üretmenin maliyetine göre değil, piyasaya göre belirlenir.

Fakat İşten Bir Şey Çalmak ekonomiyi istikrarsızlaştırmaz mı? Ya piyasa tekrar çökerse? İşten Bir Şey Çalmak dünyanın sonunu getirecek mi?

Dalga mı geçiyorsun? Bu toplumdaki tüm işleri kim yapıyor – patronlar mı yoksa işçiler mi? Bir şey olursa, işler onlarsız daha sorunsuz giderdi. Her şirket yarın iflas etse ve onların biriktirdiği tüm kaynaklara el koyabilseydik, sence bunları daha mantıklı bir şekilde dağıtamaz mıydık? Her şeyi çalmadığımız için şanslılar !

İşten Bir Şey ÇalmaK gerçek sosyal değişimi engeller mi? Bireysel davranmak yerine sorunlarımızın köküne inmek için örgütlenmemiz gerekmez mi?

Belki örgütlenmeye dönük bir şeyin peşindesin! Ama İşten Bir Şey Çalmak, toplu olarak örgütlenmenize engel değildir. Örneğin, cebinizde olanı paylaşmak için iş arkadaşlarınızla koordine edebilirsiniz. Gerçekten, hak ettiğinizi almaktan hala korkuyorsanız, birlikte organize olmanın ne yararı olurdu? Öte yandan, iş yerlerimizden bir şeyler almanın ötesine geçip iş yerlerini bizzat ele geçirebileceğimizi hayal edin…

Çoğu çalışanın bildiği gibi, her gün İşten Bir Şey Çalma günü olabilir. Ancak insanları her zaman işyerlerinden çalmaya teşvik edemeyiz – bildiğimiz kadarıyla bu yasadışı olurdu. Yapabileceğimiz en iyi şey, insanlardan işyeri hırsızlıklarını yılda bir günle sınırlamalarını istemek!

İşten Bir Şey Çalmak için güzel bir gün varsa, 15 Nisan Vergi Günü olmalıdır. Ya da 1 Mayıs çalışanların Kapitalizme direnme günü. Hükümet için her 15 Nisan, Senden Bir Şey Çalma Günüdür. Zor kazanılmış paranızı alıyorlar ve doğrudan bir petrol savaşına ya da arka oda anlaşmasına döküyorlar – bu, şirketlerin pahasına elde ettiği başka bir yol. Oturarak almayın. İşten bir şey çalmak.(crimethinc)

yeryuzundenhaberler.com

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here