Gazeteci Erk Acarer, Sedat Peker’le Twitter üzerinden röportaj yaparak Peker’in uyuşturucu, yargı, bakanlık ve derin ilişkilerle ilgili gündeme getirdiği yeni iddiaları kamuoyuyla paylaştı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin güvenlik nedeniyle tweet paylaşımına izin vermediğini belirten Peker, Türkiye’de bürokrasi ve siyasetle iç içe bir narko-yapı yaratılmaya çalışıldığını iddia etti.

Rüşvet soruşturması örtbas ediliyor

Konuyla ilgili belgelerin de paylaşıldığı röportajda Peker, Ermeni Vakfı Başkanı Bedros Şirinoğlu’ndan 500 bin TL rüşvet isteyen bazı yüksek rütbeli emniyet müdürleri hakkında yürütülen göstermelik soruşturmaların İç İşleri Bakanı tarafından ört bas edilmeye çalışıldığını ileri sürdü.

Belgesini paylaştı

Geçtiğimiz Ocak ayında gerçekleştiği iddia edilen olayda, Koruma Şube Müdürü Engin Süngü ile, Foto Film Şube Müdürü Ekrem Eren Ermiş’in, Şirinoğlu’ndan 500 TL rüşvet istedikleri, bu isteklerini de Şirinoğlu’nun koruma polisi aracılığıyla kendisine iletildiği iddia edildi.

Peker’in açıklamalarına göre Şirinoğlu tarafından yazılan bir mektupla İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu da istenen rüşvetten haberdar edildi. Kendisine bilgi verilmesine karşın aradan geçen dokuz ay boyunca herhangi başlatılan soruşturmada hiçbir ilerleme kaydedilmediği ve rüşvet istedikleri iddia edilen üst rütbeli emniyet mensuplarının da halen görevlerinin başında oldukları belirtildi.

Gazeteci Erk Acarer, yaptığı röportajda, rüşvet iddialarını gündeme getiren koruma polisi Selami Tellioğlu’nun 6 Şubat 2020 tarihinde Mülkiye Müfettişlerine konuyla ilgili verdiği ve Peker tarafından kendisine ulaştırıldığı sanılan dört sayfalık ifadesini de yayınlandı.

Dosyada başka belgeler de var

Peker, soruşturma dosyasında koruma polisinin anlattıklarını doğrulayan WhatsApp yazışmalarının ve ses kayıtlarının da olduğunu ileri sürdü.

“Uyuşturucuyla yakalanan şahıs Soylu’nun yakını”

İç İşleri Bakanı Soylu’nun oğlu Engin Soylu’nun bir yakın arkadaşı Recep Köroğlu’nun 20 küsur kilo kokainle yakalandığını ve yapılan yargılama sonunda 18 yıla mahkum edildiğini, fakat dosyası henüz Yargıtay aşamasındayken Köroğlu’nun serbest bırakıldığını iddia eden Peker, adı geçen kişiyle Soylu arasındaki yakınlığa dikkat çekti.

Peker daha sonra 30 kilo civarında kokain ticaretine aynı şahsın adının karıştığını ve Recep Köroğlu’nun adliyeye bile sevk edilmeden emniyetten serbest bırakıldığını iddia etti.

CEVAP VER

Please enter your comment!