Ana Sayfa Haberler Polis ve belediye görevlileri atık kağıt depolarına baskın hazırlığı yapıyor,Geri Dönüşüm İşçileri tedirgin

Polis ve belediye görevlileri atık kağıt depolarına baskın hazırlığı yapıyor,Geri Dönüşüm İşçileri tedirgin

0
Polis ve belediye görevlileri atık kağıt depolarına baskın hazırlığı yapıyor,Geri Dönüşüm İşçileri tedirgin

ETELGRAF HABER-

Dudullu Kadosan Oto Sanayi Sitesi önünde toplanan çevik kuvvet polis ve belediye görevlileri atık kağıt depolarına baskın hazırlığı yapıyor.Daha önce İşçilerin depolarındaki geri dönüştürülebilir atıklara el konularak bazı depoları da yıkılmıştı.Geri Dönüşüm İşçilerinin tedirgin bekleyişi sürüyor.Katı Atık İşçileri Temsilcisi Atanamayan Öğretmen Mahmut Aytar haksız baskınlara karşı kamuoyunu dayanışmaya çağırdı.

Bu gelişmelerden sonra Geri Dönüşüm İşçileri İstanbul valiliğinin yayınlamış olduğu  genelgeye ve baskınlara tepki gösterdiler.Konuyla ilgili gerçekleri anlatmak ve kamuoyunu bilgilendirmek için basın açıklaması yapmışlardı.

Ne olmuştu:

İstanbul Valiliğinin kararı ile 21.08.2021 tarihinde emniyet ve belediye görevlilerince Ümraniye ve Bakırköy bölgesinde gece yarısı saat 03.00 sularında 100’e yakın atık toplama deposuna baskın düzenlenmiştir.
Yapılan baskınlarda 145’i Afgan göçmenler olmak üzere 286 kâğıt toplayıcı hakkında idari işlem yapılmış, gözaltına alınan Afgan göçmenler sınırdışı edilmek üzere Tuzla Geri Gönderme Merkezi’ne sevk edilmiştir.
Aynı operasyonlarda 650 adet çekçek aracına el konulmuş ve bazı atık depoları iş makineleri ile yıkılmıştır.
Valilik bu gece yarısı operasyonlarının ardından, 23.05.2021 tarihinde yapmış olduğu basın açıklamasında “atık toplama ve ayırma faaliyetlerimizin çevre ve halk sorunları yarattığını, kayıt dışı ve sağlıksız koşullarda istihdama yol açtığımızı, ayrıca kamu zararı ve haksız kazanca sebebiyet verdiğimizi” iddia etmiştir.

İşçiler İse

Bizim çalışmamız Valiliğin basın açıklamasında iddia edildiği gibi çevre kirliliğine yol açmamakta tam tersine çevrenin korunmasına katkı sunmaktadır. İstanbul’un lağım ve kanalizasyon sularının yeterli arıtma sağlanmadan Marmara denizine bırakılması, İstanbul araç trafiğinin egzoz gazları, çarpık kentleşme, endüstriyel atıklar gibi bir çok faktör çevre kirliliğinin asıl nedenidir. Biz çekçekçilerin çalışmadığı dönemlerde çöplerin nasıl dolup taştığını hatırlamanızı istiyoruz. Çekçekçiler sayesinde belediye çöp araçları günde 2-3  yapmak yerine tek seferde çöpleri kaldırabiliyor. Bu  bizlerin sağladığı bir kamu yararı değil midir?

Bugün bir geri dönüşüm bilinci oluştuysa, geri dönüştürülebilir atıkların çevreye verdiği zarar ve bu alandaki ekonomik değerin bizler sayesinde farkına varılmıştır. Bu bilincin oluşması bizlerin sağladığı bir kamu yararı değil midir?

Özetle Valilik açıklamasında iddia edildiği gibi mahallelerde toplamış olduğumuz pet plastik  gibi malzemelerin çevreye olumsuz etkisi yoktur.   Bu malzemelerin toplanılıp işlenmesi tersine çevre kirliligini azaltmaktadır. Diyelim ki Valilik haklı olsun. Çevreye  olumsuz bir etkimiz varsa bunu çözmenin yolu bizim çalışmamızı engellemek mi, diyalog yoluyla ve ortak akıl geliştirerek birlikte çözüm üretmek midir? sorularını sormuşlardı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here