Haberler

Yunanistan’da emek karşıtı yasalara karşı kitlesel grev

Dünya halkları birçok farklı yerde emek ve halk düşmanı iktidarlara karşı sokaklara çıkmaya devam ediyor. Hindistan, Kolombiya ve Brezilya’nın ardından Yunanistan halkı da Yeni Demokrasi (ND) partisinin getirmek istediği işçi düşmanı yasaların geri çekilmesi için sokakları doldurdu.

27 Mayıs Perşembe günü Atina ve diğer bölgelerde toplumsal bir hareketliliği başlatan Yunanistan Komünist Partisi, Selanik, Patras, Yanya ve Volos başta olmak üzere birçok kentte bugüne kadar eylemlerini sürdürdü.

Esnek ve fazla çalışma yasalaştırılmak isteniyor

Yunanistan Çalışma Bakanı Kostis Hatzidakis, 12 Mayıs tarihinde yaptığı açıklamada çalışanların bir günde 10 saate kadar çalıştırılarak bir gün de izin hakkı verilerek 8 saatlik çalışma süresine esneklik kazandırmak istediklerini açıkladı.

Söz konusu tasarı pazar günlerini mesaiye katarken, sendika ve grevleri yasaklamaları içeriyor. Ayrıca özellikle koronavirüs döneminde üstünde durulan çalışma takibi için çalışanlara haftalık çalışma saatini 150’ye çıkarmak için “dijital çalışma kartı” verilmesi de söz konusu tasarının içerisinde.

Söz konusu emek düşmanı yasa tasarısına karşı ise Militan İşçi Cephesi 3 Haziran tarihinde ülke çapında grev çağrısında bulundu.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir