Haberler Makale

Musa Olmak Varken- Musa Horev Sağı’nda- Doğu Kan Uçan

Tanrı’nın sesi yanan bir çalıdan konuştu, yanan çalı öncü potansiyeli olana Rabb’in çağrısıyla ona görevi verdi.
Musa asayı attı, yılanı yani teslimiyeti gördü.
Musa asayı tekrar aldı direniş kadar sağlam olduğunu gördü. Rab Musa’dan halkını kurtarmasını istedi Musa alçakgönüllü oldu ve özeleştiri vererek ben iyi bir konuşmacı değilim dedi. Rab bu özeleştiriyi tebrik ederek ona bunu aşması için yardımcı oldu.

Doğu Kan Uçan

Musa firavuna gitti ve ezilenlerin (israilliler) tanrısı sana halkını bırakman gerektiğini söylüyor dedi ama iktidar baskıyla bana bir şey olmaz diyen firavun dinlemedi çünkü ezilenleri koruyan gücü bilmiyordu.Tanrı suyu kana dönüştürdü, ezilenlere içirtmedikleri suyu onlara da içirtmedi Mısırlıların evini kurbağalarla doldurdu yine de firavun dinlemedi. Tanrı Mısır’da gökyüzünü sivrisineklerle doldurdu bu sivrisinekler mazlumları zorbalıkla çalıştıran firavunun kan emiceliğiydi sonra Tanrı Mısır ülkesini at sinekleriyle vurdu ve firavun son gazapta oğlu ölünce ikna olup İsraillere gitmelerine izin verdi.
İsrailliler yola koyuldu ama firavun bir anda fikrini değistirip peşlerine düştü. Savaş arabalarını kendilerine yaklaştığını gören İsrailliler korktular ama Tanrı Musaya asasını Kızıl Deniz’e doğru kaldırmasını istedi. Tanrı güçlü bir rüzgar göndererek Kızıl Deniz’i ikiye ayırdı bu rüzgar ezilenleri koruyan gücün karşısında hiçbir engelin duramayacağının kanıtıdır. İsrailler Kızıl Deniz’in yarılmasıyla açılan yolun ortasında yürüdü. Firavun’un ordusu denizin ortasında oluşan yola girdi ama bu yol onlara ait değildi, bu yol özgürlük yoluydu esir kalmaya düşkünler geçemezdi. Tanrı Musa’dan elini indirmesini istedi ve deniz eski haline dönüp firavunun ordusunu boğdu.Tanrı musaya yol gösterdi? Musa komünal bir kabile kurdu. Tanrı Musa’ya buluşmak istediğini söyledi ve Musa zirveye tırmanarak tanrıyla buluştu ve Tanrı ona halkına yol gösterecek olan manifestoyu verdi.
Doğu Kan Uçan

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir