Manşet Muhalefet Uncategorized

KİEV ANARŞİST DİRENİŞ KOMİTESİ

“Direniş Komitesi”, işgale çeşitli şekillerde direnmeye katılan anarşistleri birbirine bağlayan bir koordinasyon merkezidir. Bazıları şu anda cephede; Bazıları, Ukrayna’daki durumu daha önce orada bulunmamış olanlara açıklamak ve başka yerlerdeki anarşistlere Putin’e direnmenin neden kurtuluşla bağlantılı olduğuna inandıklarını açıklamak umuduyla, bu direniş sırasında ortaya çıkan koşullar hakkında medya çalışması yapıyor

Ukrayna’da yeni kurulan anarşist koordinasyon grubu “Direniş Komitesi”nden bir sözcüyle sesli bir röportaj gerçekleştirdik. Anarşistlerin Ukrayna’da ne yaptıkları ve yaşadıkları hakkında kamuoyu araştırması yapacaklar. Röportajı konuştuğumuz gibi aktardık.

“Direniş Komitesi”, işgale çeşitli şekillerde direnmeye katılan anarşistleri birbirine bağlayan bir koordinasyon merkezidir. Bazıları şu anda cephede; Bazıları, Ukrayna’daki durumu daha önce orada bulunmamış olanlara açıklamak ve başka yerlerdeki anarşistlere Putin’e direnmenin neden kurtuluşla bağlantılı olduğuna inandıklarını açıklamak umuduyla, bu direniş sırasında ortaya çıkan koşullar hakkında medya çalışması yapıyor. Proje ayrıca, işgal ilerledikçe Ukrayna sivil toplumundan geriye kalan her ne olursa olsun bazı destek projelerinde yer alacak – örneğin, Mariupol’da, bazı katılımcılar savaşta yetim kalan çocuklara ev sahipliği yapan merkeze maddi destek getirdi ve bazı yoldaşlara yardım edecek. çatışma bölgesinden kaçmak,

Şu andan itibaren, katılımcılar, bir bütün olarak nüfusun çabalarından Kiev’de hangi karşılıklı yardım projelerinin ortaya çıkacağını ve hangilerine anarşistler olarak en etkin biçimde katılabileceklerini görmek için izliyorlar.

Anarşistler Kiev’de Direnişte

Konuştuğumuz kişi şu anda Kiev’de; diğerleri zaten Kiev’i çevreleyen bölgelerde alan savunmasına katılmak için ayrıldı. Kiev’de birçok insan şehri terk ediyor, ancak Rus hava kuvvetlerinin şehrin çevresindeki askeri hedeflere saldırdığı ve ayrıca Brovary de dahil olmak üzere şehir dışındaki bazı sivil konut alanlarını vurduğu ve düzinelerce insanı öldürdüğü sabahtan beri havadan bombalama olmadı. .

Kiev’de atmosfer gergin ama henüz şehirde kapsamlı çatışma yok, sadece sabah saatlerindeki uçak saldırıları. Şimdiye kadar, anarşistler bilinen hiçbir kayıp yaşamadılar, ancak ciddi tehlikelerle karşı karşıyalar. Zor bir durum ama şu ana kadar katılımcıların morali yüksek.

Bu projeye katılanların çoğu, genel olarak konuşursak, işgalin yakında başlamasını bekliyordu, ancak bugün beklemiyorlardı ve zihinsel olarak buna tamamen hazır değildiler. Aslında aylarca planlayıp hazırlandılar ama şimdi hazırlıklarında yarım kalan her şeyi keşfediyorlar. Yine de aceleci toplantılarda bu koordinasyon projesini bir araya getirdiler.

Sözcü, acil amaçlarını açıkladı: Ukrayna devletini korumak değil, Ukrayna halkını ve Ukrayna devletinin kendisi neoliberal ve milliyetçiliğe sahip bir ulus devlet olmasına rağmen hala çoğulcu olan Ukrayna toplumunun bu yapısını korumaktır. bununla birlikte gelen korkunç şeyler. “Bizim düşüncemiz, toplumun tüm varlığını tehdit eden Putin rejimi tarafından ezilmeye karşı bu toplumun ruhunu savunmamız gerektiğidir.”

Ukrayna Devletini Değil Halkı Savunmak                      

Sözcü, bu yakın hedeften geri dönerek, hem Ukrayna toplumu içinde hem de dünya çapında anarşist perspektifleri teşvik ederken Rus askeri saldırganlığına karşı koymayı -anarşistlerin bu mücadelede yer aldıklarını, onların taraflarını tuttuklarını göstermek için- umduklarını söyledi. İşgalden etkilenen insanlarla, Ukrayna’da yaşayan insanların toplumuyla.

“Bütün nüfusun işgalle karşı karşıya olduğunu söylemek abartı olmaz. Tabii ki, bazı insanlar kaçıyor, ancak gelecekte buranın siyasi gelişimine herhangi bir yatırımı olan herhangi bir güç, şu anda buradaki insanların yanında olmalı. Buradaki insanlarla daha geniş çapta bağlantı kurmak, onlarla örgütlenmek için bazı adımlar atmak istiyoruz. Uzun vadeli görevimiz, hayalimiz, insanlar için bir sosyal kurtuluş mesajını teşvik etmek için gerçek bir fırsatı güvence altına almak için bu toplumda görünür bir siyasi güç olmaktır.”

“Bütün nüfus işgalle karşı karşıya” ifadesine cevaben, bunun “cumhuriyetlerdeki” insanları, Luhansk Halk Cumhuriyeti’ni [LPR] ve Donetsk Halk Cumhuriyeti’ni [DPR] – doğudaki bölgeleri kapsayıp kapsamadığını sorduk. 2014’ten bu yana Rus destekli ve finanse edilen ayrılıkçı güçler tarafından işgal edilen ve Putin’in “bağımsız” olarak tanıdığı Ukrayna.

“Dürüst olmak gerekirse,” diye yanıtladı sözcü, “sözde cumhuriyetlerdeki insanlar hakkında çok az perspektifim var; Ben sadece birkaç yıldır burada yaşıyorum”—komşu bir ülkede büyüdüğüm için—” ve hiç güneydoğuya gitmedim. Dil konusunda bazı anlaşmazlıkların olduğu ve yerel aşırı sağcıların bu çatışmaları gereksiz yere ve güçlü bir şeklide şiddetlendirdiği doğru. Bu nedenle ‘cumhuriyetlerde’ bazılarının askerleri karşılamak için Rus devlet bayrakları salladığını gördük, bu ‘bağımsızlık’ tam tersi anlamına gelse de, tamamen Putin’e boyun eğmek anlamına gelecek. Aynı zamanda, yakınlarda, siperlerin karşısında, savaş hatlarının diğer tarafında, Ukrayna’nın ulusal bayraklarını sallayan binlerce insan gördük. Anarşistler olarak biz de bundan hoşlanmıyoruz.

Yeryüzünden haberler

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir