Haberler Muhalefet Siyasi Hareketler

Bir çok parti, kurum ve örgütten açıklama: HDP’ye yapılan saldırıya karşı dayanışma ve birlikte mücadele çağrısı yapıldı

HDP İzmir İl binasına yapılan ve Deniz Poyraz’ın katledilmesiyle sonuçlanan silahlı saldırının ardından birçok parti, kurum ve örgütten yapılan açıklamada HDP ile dayanışma ve birlikte mücadele etme çağrısı öne çıktı. Yapılan açıklamalarda saldırının HDP’yi hedef haline getiren iktidar politikalarıyla ilişkisine dikkat çekilerek demokrasi için mücadele vurgusu yapıldı.

İlk anda yapılan açıklamalardan dikkati çekenler şu şekilde,

Yeşil Sol Parti Genel Merkezi: “Susan, göz yuman, yalnız bırakan herkes sorumlu”

Bu sabah HDP İzmir İl binasını basan silahlı saldırgan parti çalışanı #DenizPoyraz‘ı katletti, il binasını ateşe verdi. Türkiye’nin 3. büyük partisi HDP’yi hedef gösteren, susan, göz yuman, yalnız bırakan herkes, her kurum o tetiğin çekilmesine yardım etti!

SYKP Eş Genel Başkanı Cavit Uğur: “Hesabını soracağız”

7 Haziran seçimlerinden bu yana HDP’yi hedef tahtasına koyanlar bu cinayetin sorumlusudur. Ancak halk onlara gerekli cevabı verecektir. Yoldaşımızı uğurladıktan sonra bu cinayetin hesabını sormak için var gücümüzle mücadele edeceğiz.

ESP Genel Merkezi: “Kimse kendini dayanışma mesajlarına hapsetmesin”

Kimse kendisine alan açılacağı hayaline kapılmasın, ölü taklidi yapmasın, dayanışma mesajına kendisini hapsetmesin. HDP düşerse kimse düştüğü yerden kalkamaz. Bu saldırılara karşı fiziksel, kitlesel karşı koyuşlar örgütlemezsek kaybedeceklerimizi hayal dahi edemeyiz.

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz: “Siyasal iktidar ve egemen medya sorumludur”

HDP İzmlr İl Örgütüne yapılan silahlı saldırı alçakça bir provokasyondur. Katledilen Deniz Poyraz’ın ailesine başsağlığı diliyoruz. Bu saldırı #HDP üzerinden muhalefeti sindirme kampanyasından bağımsız değildir. Siyasal iktidar ve egemen medya sorumludur. Dayanışmayı büyütelim!

SOL Parti: “Saldırı, HDP’yi hedef gösteren nefret ve düşmanlık dilinin bir sonucudur”

HDP İzmir il binasına yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırı, HDP’yi hedef gösteren nefret ve düşmanlık dilinin bir sonucudur. Bir arada yaşamı tahrip eden etnik ayrıştırmaya, baskı ve saldırılara karşı kardeşlik için omuz omuza.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu: “Şiddetle kınıyoruz”

HDP İzmir il binasına yapılan saldırıyı lanetliyorum. Hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Bu senaryoyu daha önce yaşadık, bu kez halkımız yutmaz. Uyarıyorum, kimse bu provokasyonlardan medet ummasın!

HALKEVLERİ: “Tek sorumlu saldırgan değil”

Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttük de, Twitter hesabından açıklama yaparak, “HDP’ye yapılan bu saldırı kabul edilemez. Sorumlular bir an önce hesap vermelidir. Biliyoruz ki tek sorumlu silahlı saldırgan değil, ona bu cesareti veren, Kürt düşmanlığından vazgeçmeyen, HDP’yi hedef haline getirenlerdir. Saldırılara karşı HDP’nin yanındayız. Geçmiş olsun” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: “Mevcut siyasal şiddet iklimini önlemek hükümetin sorumluluğundadır.

HDP İzmir İl Binasına düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda katledilen Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyorum. Mevcut siyasal şiddet iklimini önlemek, siyasi partilerin ve siyasetçilerin güvenliğini sağlamak hükûmetin sorumluluğundadır

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: “Saldırıyı kınıyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de saldırıyı “HDP İzmir İl Başkanlığı binasında düzenlenen saldırıyı kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İzmir’imiz huzur kentidir. Bu huzura zarar verecek her türlü girişimin karşısındayız,” ifadeleriyle kınadı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP): “Omuz omuza mücadele edeceğiz.”

HDP İzmir İl Binası’na yapılan saldırıyı kınıyor, saldırıda yaşamını yitiren Deniz Poyraz’ın yakınlarına ve HDPli dostlarımıza baş sağlığı diliyoruz. İktidarın kirli eylemlerine teslim olmayacağız. HDP’nin yanındayız. Omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz. #HDPhalktır

Boğaziçi Dayanışması: “Saldırının emrini verenleri de azmettiricileri de tanıyoruz”

İzmir HDP İl Örgütü’ne yapılan faşist saldırıya karşı HDP’nin yanındayız. Bu saldırının emrini verenleri de azmettiricileri de tanıyoruz. Faşizme karşı omuz omuza durmaya devam edeceğiz, mutlaka kazanacağız. #HDPHalktır

İHD Genel Merkezi: “HDP’ye yönelik nefret söylemi son bulmalı”

Saldırıyı kınıyor, HDP’ye ve Poyraz ailesine geçmiş olsun ve başsağlığı diliyoruz. Etkili soruşturma ile saldırının tüm boyutları ile aydınlatılmasını, HDP’ye yönelik nefret söyleminin son bulmasını, HDP binalarının sahici olarak korunmasını istiyoruz.

İsimsizler Hareketi: “Failler ve azmettiriciler bellidir”

HDP İzmir Konak parti binasında gerçekleşen alçak saldırıda Deniz Poyraz katledildi. Katillerle, tetikçilerle iş birliği yapılan bu çete düzeninde failleri de azmettiricileri de bellidir! #HdpHalktır susturulamaz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu:”Saldırıyı kınıyorum”

Yaşamını kaybeden gencimize Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Saldırıyı kınıyorum. Bu ülke çatışmadan, nefretten, kutuplaşmadan, bölünmeden medet umanlara izin vermez, vermeyecek.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir