Haberler

“Her şey işçiler için ne zaman güzel olacak?”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çalışanları Derneği, geçtiğimiz haftalarda başlattığı eylemlerine devam ediyor. Bu sabah saat 11.00’de Saraçhane’de bir araya gelen İBB çalışanları, meslek hastalıklarına yakalandığı için işten atılan İSKİ personeli Bahadır Öçalan ve işten atılma riski taşıyan 30 kişi işçi için adım atılmasını istedi.

Esra Üşüdür’ün haberine göre, Bugün saat 11.00’da İBB Saraçhane önünde bir araya gelen İBB çalışanları, “Her şey işçiler için ne zaman güzel olacak?, İşten atılan işçiler geri alınsın, Yaşasın işçilerin birliği” dövizleri ile yürüdü. “Diyalogla çözmeye çalıştığımız bu süreçte, İSPER, İSKİ ve İBB yönetiminden çözüme yönelik adımlar görmezsek, bize mücadeleden başka yol kalmayacaktır” diyen İBB Çalışanları Derneği, meslek hastalığına yakalandığı için işten atılan Bahadır Öçalan için ve atılma riski ile karşı karşıya olan işçiler için mücadeleye devam ediyor.

Oturma eylemi gerçekleştirildi

Sık sık “Atılan işçiler geri alınsın, İBB işçisi yalnız değildir” sloganları atıldı.

İBB Saraçhane binası önünü direniş alanına çeviren işçiler burada oturma eylemine başladı.

İş yükünden dolayı sakatlanıp işinden olan arkadaşlarımızın direnişinde yanlarındayız” diyen İBB işçisi Ali Akıncı, “Bu süreçte İBB’den ve il başkanlarından görüşme taleplerimize olumlu bir dönüş alamadığımız için bugün basın açıklaması ve oturma eylemi ile devam ediyoruz.  Bu anlayıştan geri adım atılmadığı taktirde basın açıklamalarına ve oturma eylemlerine devam edeceğiz” dedi.

İşçilerin talebi

– İlk ve en yakıcı talebimiz, meslek hastalığı raporu olduğu gerekçesiyle atılan işçiler geri alınsın ve sağlık durumlarına uygun pozisyonlara yerleştirilsin.

– İkincisi, İBB personeli üzerinde olan fazla iş yükü, hakkaniyetli bir biçimde azaltılsın.

– Üçüncüsü, İBB’nin tüm çalışanları için işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri, göstermelik değil, ciddi bir şekilde uygulansın.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir