Ekoloji Haberler

VİDEO | Güzelpınar halkı yaşam alanlarını savunuyor. Polis müdahalesinde köy muhtarı baygınlık geçirdi

Denizli’in Pamkukkale ilçesine bağlı Güzelpınar köyü halkı, karşı çıktıkları taş ocağının faaliyetini sürdürdüğünü öğrenince taş ocağının bulunduğu yere gidip, çalışmaları durdurmak istedi. Jandarma köylülerin ocağa girmesine izin vermedi. Ocak iki saatliğine kapatıldı; köylüler Denizli Valisi Ali Fuat Atik ile görüşmek için valilik önünde toplandı. 

Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Güzelpınar köyünde açılan taş ocağı yaşam alanlarını savunan köylülerin tepkisine neden oldu. ÇED gereksiz raporu verilerek askı süresi sona ermeden faaliyetine başlayan taş ocağını durdurmak isteyen Güzelpınar köylüleri toplanarak taş ocağına gitmek istedi.  Kadın ve çocukların da katıldığı eylemde taş ocağının faaliyetinin durdurulması istendi. Jandarma taş ocağına giden yolu kapatarak araç geçişine izin vermedi.

Güzelpınar Muhtarı: “Rızkımız zenginlere peşkeş çekilmesin”

Muhtar Ergun Gürsoy yaptığı açıklamada, “Bizlere haber vermeden yangından mal kaçırır gibi orduyu toplayıp gelmişler sanki İsrail – Filistin savaşı var burada. Büyüklerimiz gelsinler görsünler tarladaki kekiklerin durumunu. Ben bunu yarın gelen tüccara nasıl satacağım. Kekiklerimiz toz içinde. Biz taş ocağı istemiyoruz. Rızkımızı kimseye vermeyeceğiz. Zenginlere peşkeş çekilmesin” ifadelerini kullandı.

Köylü kadınlar ise, “Bu vatandaşın rızkıyla oynadılar Allah da onların rızkıyla oynasın. Bu işi imzalayanlar gelsin. O Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a da sesleniyorum. Biz onun arkasında 18 sene durduk o bizim arkamızda durmuyor” diye konuştu. 

Polis müdahalesi sırasında Muhtar Gürsoy baygınlık geçirdi

Denizli Valiliği önüne toplanan halka polisin müdahalesi sırasında Güzelpınar Muhtarı Ergun Gürsoy kısa süreli bir fenalık geçirerek bayıldı.

Taş ocağı, dünyanın kekik merkezini tehdit ediyor

Dünyanın kekik merkezi olan bölgede kurulan taş ocağı yeni yapılan Aydın – Denizli otobanı için mucur üretecek. Otobana yakınlığı nedeniyle maden sahası olarak seçilen bölgede Türkiye’nin kekik üretiminin yüzde 90’ı gerçekleştiriliyor. Üreticiler madenden kaynaklı tozun ormanların yanı sıra bölgede kekik tarlalarına da büyük zarar verdiğini ifade ediyor. (Telgraf’ın konuyla ilgili daha önceki haberine buradan ulaşabilirsiniz)

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir